• 成绩查询
  • 录取分数
  • 录取结果
  • 招生简章
  • 报名院校
  • 联系我们
  • 设为首页 | 加入收藏 | 联系我们
    距离2020年成人高考还有:
    当前位置:主页 > 成考辅导 > 高起点辅导 > 外语 >

    2018年湖北成人高考高起专英语预测试题及答案(8)

    来源:湖北学历教育网 发表时间:2018-09-14 浏览:

    Ⅰ. Phonetics (10 Points)
      Directions:
      In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C
     and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation.
     Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
     1. A.already B.each C.league D.weak 
       2. A.produce B.true C.computer D.news 
        3. A.calm B.hall C.talk D.ball 
       4. A.breath  B.Breathe C.Mouth D.cloth 
       5. A. Dollar B.Honest C.Polite D.pocket
      6. A. beach B. beat C. beast D. great
     7.A. heat B. health C. already D. pleasant
     8.A. familiar B. family C. blanket D. factory
     9. A. pull B. pollute C. true D. truth
     10.A. correct B. discover C. comfort D. come

      (50 points)
      Directions:
      There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A,
     B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on
     the Answer Sheet.
      11. The old man found _______ on the floor.
      A. lying dead B. lying death C. laying dead D. laying death
      12. Grandma has no water, please ________ some for her.
      A. take B. carry C. fetch D. bring
      13. The shoes he wore made his _______ look funny.
      A. feet B. foots C. hand D. foot
      14. This restaurant always _______ delicious dishes.
      A. gives B. offers C. have D. serves
      15. There is _______ sugar. You needn’t go to buy any.
      A. plenty of B. a large number of C. a great many D. plenty
      16. Hardly _______ sat down when the telephone rang.
      A. did I B. had I C. I D. have I
      17. The ______ candle is still _______.
      A. lit…burned B. lighted…burning C. lit…burning D. lighted…burned
      18. _______ come into leaf or bloom is obviously a sign of spring.
      A. Trees B. The trees C. That trees D. What trees
      19. _______ in the open air, wet clothes can get dry easily.
      A. Hang B. Hanged C. Hung D. To hang
      20. He doesn’t spend much time _______ his homework.
      A. in B. with C. on D. for
      21.-What do you think of it?
      -It just happened _______ we had expected.
      A. that B. which C. it D. as
      22. Jane, what do you think of Mr. Green?
      As ______ teacher, he ought to set _______ good example to the pupils.
      A. the…a B. a…a C. a…the D. / …the
      23. They found a _______ old woman ________ on the ground when the door was broken open.
      A. dying…lying B. dead…lied C. death…laying D. died…lain
      24. _______, the children went to the park.
      A. It was a fine day B. Being a fine day
      C. It being a fine day D. Because the fine day
      25. ________ in the strange city, poor Bill fell to ________.
      A. Lost…crying B. Lost…cry
      C. Having been lost…crying D. To lese…cry
      26. Don’t get off the bus until it ________.
      A. has stopped B. stopped C. will stop D. shall stop
      27. I took _______ tea than you.
      A. less B. few C. fewer D. little
      28. The squirrel was lucky that it just missed _______.
      A. catching B. to be caught C. being caught D. to catch
      29. I must be off now. It’s time I _______ to school.
      A. go B. went C. will go D. am going
      30. To serve the people means giving as _______ and ask for as _______ as possible.
      A. much…little B. much…few C. many…a little D. more…less
      31. What we are doing _______ good to the people.
      A. are B. have been C. is D. be
      32. John is _______ of the two students.
      A. cleverer B. the clever C. the cleverer D. the cleverest
      33. He used to be a heavy smoker, _______?
      A. used he B. didn’t he C. doesn’t he D. wouldn’t he
      34. Rather than _______, he ran all the way home.
      A. walk B. walked C. walking D. to walk
      35. Get to the top of hill, ______ you can see the whole city.
      A. or B. but C. and D. so
      36. What you said sounds right. I’m considering _______ this job.
      A. accepting B. accept C. to accept D. will accept
      37. _______ I came into the office, the teachers were having a meeting.
      A. While B. When C. Once D. Since
      38. Half of those books _______ best-sellers.
      A. is B. are C. am D. was
      39. _______ Chicago is a beautiful city today, but _______ Chicago of the 1920s was a very dirty place.
      A. The…the B. /…/ C. A…the D. /…the
      40. ______ he is, Tom knows a lot of things.
      A. Child as B. Clever as C. Fool although D. A boy as
      41. Is that the reason _______ you are in favor of the proposal?
      A. what B. of which C. why D. for
      42. The train will _______ Beijing at about half past seven.
      A. arrive B. get C. reach D. reach to
      43. Nearly everybody _______ colds in winter.
      A. suffer from B. suffers in C. suffers from D. suffer for
      44. ______ that your son is well again, you no longer have anything to worry about.
      A. When B. After C. Before D. Now
      45. We never dared to ask him a question, _______?
      A. did we B. didn’t we C. dared we D. daredn’t we
      46. You seldom have to do the cooking, ________?
      A. have you B. haven’t you C. do you D. don’t you
      47. _______ no exercise-book, he had to write on a piece of paper.
      A. There was B. There is C. There being D. There having
      48.-Where _______ the camera? I can’t see it anywhere.
      -I _______ it right here. But now it’s gone.
      A. did you put…put B. have you put…have put
      C. had you put…was putting D. had you put…have put
      49. In another year or so, you ______ all about it.
      A. would forget B. forget C. have forgotten D. will have forgotten
      50.-If that’s not yours, _______?
      -Probably John’s.
      A. whose else can it be B. whose else’s can it be
      C. who’s else can it be D. who else can it be
    Ⅲ. Cloze (10 points)
      Directions:
      For each blank in the following passage there are four choices given below and marked A, B, C and D. 
    Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the
     Answer Sheet.
      This is an old story. People tell it to children all over the world. Cinderella’s father and mother _51_. She
     lived with her aunt. Her aunt had two daughters. All of them Cinderella because she was beautiful. They 
    made her _52_ in the house all day long.
      One day, the Prince was _53_. The king asked all the ladies in the land to come to a great dance. _54_ 
    the dance the Prince would choose his wife.
      When Cinderella heard about the dance, she wanted to go. Her aunt and the ugly sisters laughed and 
    said, “You can’t go.” Then they went off to the dance. Poor Cinderella sat by the fire _55_.
      _56_ she heard a gentle voice saying, “Don’t cry, Cinderella, you shall go to the dance. I will help you.” 
    Cinderella _57_ and saw a little old lady. She waved her stick at Cinderella. Suddenly she was wearing a 
    wonderful dress. “Now go to the dance.” said the little lady.
      Cinderella enjoyed the dance very much. The Prince danced with her _58_. Suddenly the clock began to
     strike twelve. She hurried back home. She lost one of her glass shoes _59_. The next day, the Prince sent 
    men to all parts of the country with the glass shoe.
      “If anyone can wear this small shoe,” he said, “She must be the beautiful lady, and I will marry her.”
      When the men brought the shoe to the ugly sisters, they both pretended _60_ the shoe, but their feet were
     big and the shoe was small. The man laughed. “Let Cinderella try.” Said one of the men. Cinderella put the
     shoe on easily. Then the Prince married her, and they lived happily ever after.
      51.A. both were dead B. were both death C. were both died D. were both dead
      52.A. to do all the work B. did all the work C. do all the work D. doing all the work
      53.A. old enough to be married with B. old enough to marry
      C. old enough to marry with D. old enough to be married
      54.A. During the night of B. At the night of C. One the night of D. In the night of
      55.A. to cry B. crying C. to be crying D. to be cried
      56.A. Sudden B. All on sudden C. On sudden D. All of a sudden
      57.A. looked up B. looked at C. looked for D. looked down
      58.A. at that time B. at times C. all the time D. at one time
      59.A. on the steps B. within the steps C. in the steps D. under the steps
      60.A. to put on B. putting on C. to wear D. to have on
      Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)
      Directions:
      There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each 
    question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken
     the corresponding letter on the Answer Sheet.
      Passage One
      What’s the best way to protect a tender, green seedling from the hungry stomach of deer? Give the 
    seedling bad breath!
      The same chemical that gives people bad breath after they have eaten garlic can save small trees from
     being eaten by animals.
      A kind of chemical selenium(硒), which is also found in garlic, is planted in the soil near a young tree. 
    The tree’s roots absorb the selenium which is then carried to the leaves.
      From there the selenium is used to form a chemical called dimethyl selenide (乙烷硒化物)-the same 
    chemical made in the human mouth after eating garlic. As deer wander around looking for food, they smell 
    the seedlings’ leaves and leave the plants alone.
      The selenium is important. Why? Because each year deer eat millions of dollars’ worth of trees farm seedlings.
      So far, selenium has been tested only on Douglas fir (枞树) seedlings, but researchers think they could
     protect fruit trees and garden plants, too.
      61. When people eat garlic, ________.
      A. they send out a horrible smell B. they are out of breath
      C. they will feel sick D. it is hard for them to breathe
      62. According to this passage the bad smell given off from those leaves is that of ______.
      the young trees absorb garlic
      the roots of the young trees smell like garlic
      the young trees aren’t fit for the deer to eat
      the leaves of the young trees smell like garlic
      64. Up till the time the news was announced, this kind of chemical was used _______.
      A. all over the world B. all over the United States
      C. on fruit trees and garden trees D. on Douglas fir young trees
      65. The best title of this passage is ________.
      A. Hungry Deer and Young Trees B. Why Don’t Deer Eat Young Fruit Trees
      C. Plants Saved by “Bad Breath” D. How to Protect Young Trees
      Passage Two
      Hair loss is one of those things we still do not understand. Science has, of course, shown that men are
     more likely than women to suffer major hair loss. Some kinds of hair loss are temporary (暂时的), an effect
     of illness. In those cases we can expect the hair to grow back.
      It all depends on whether the hair root is alive. If it is not, hair loss is permanent and nothing will help.
      Some daily loss of hair is a normal, healthy sign. Most people lose between 40 to 50 scalp hairs each day.
      Each of these scalp hairs grows for from two to six years and then rests. About three months later it is 
    pushed out by a new hair growing from the same root.
      This is not something that should cause great concern.
      Something else we know is that normal hair loss is seasonal, with the most hair loss occurring in the fall. 
    Everyone experiences a normal cycle of loss and growth.
      The problem of hair loss results when loss is greater than growth.
      The main cause of hair loss in men seems to be accumulation (积累) of a hormone (荷尔蒙) in the body. 
    When that hormone reaches a certain level, the hair growing period is shortened and hair loss is the result. 
    This is no cure for most cases of hair loss. This, however, is not the end of the world.
      66. According to science, _________.
      hair loss is a normal, healthy sign
      man should pay special attention to hair loss
      it’s likely that men have more problems of hair loss
      men lose more hair than women do
      67. The writer thinks _______.
      illness causes hair loss
      human beings have no way to cure hair loss
      hair loss happening in the fall is an effect of illness
      hair loss is permanent
      68. We now know that the most hair loss happening in the autumn is ________.
      A. permanent B. healthy sign C. seasonal D. nothing serious
      69. The sentence “This, however, is not the end of the world” means _______.
      man is sure to find the best way of curing his hair loss in the future
      the writer believes the earth exists for ever
      we can’t destroy the world by any means
      the last day will never come to our people
      70. The best title for the passage may be ________.
      A. Loss or Growth B. Hair Loss C. Healthy Sign D. Change with Seasons
     Passage Three
      On the morning of November 18,1755, an earthquake shook Boston, Massachusetts. John Winthrop, a
     professor at Harvard College, felt the quake and awoke. “I rose,” Winthrop wrote, “and lighting a candle, looked 
    on my watch, and found it was 15 minutes after four.” John Winthrop went downstairs to the grandfather clock. 
    It had stopped four minutes before, at 4:11. Except for stopping the clock, the quake had only thrown a key from 
    the mantel (壁炉台) to the floor.
      The clock had stopped because Winthrop had put some long glass tubes he was using for an experiment
     into the case for care. The quake had knocked the tubes over and blocked the pendulum (钟摆). Winthrop, therefore, 
    had the exact time that the earthquake had hit Boston. He looked at the key on the floor. The quake had thrown
     it forward in the direction of the quake’s motion (运动) by a shock coming from the northwest, perhaps in Canada.
      71. The text proves that _______.
      the power of nature is terrible
      earthquakes happen most often during nighttime hours
      the direction of an earthquake can be discovered
      universities study the cause of earthquakes
      72. The text suggests that _________.
      A. Boston was badly destroyed B. earthquakes are common in Boston
      C. John Winthrop had difficulty sleeping D. John Winthrop was a scientist
      73. Which of the following is true?________.
      Some tubes were broken into pieces and stopped the old clock
      The professor lit a candle because of power failure
      Boston is in the southeast of Canada
      The shocks were slight in one way
      74. The earthquake happened ________.
      A. several minutes before the professor awoke B. and the professor awoke at 4:15
      C. in the centre of Boston D. when John Winthrop felt it
      75. Choose the right order according to the text.
      a. The bed was shaking and John Winthrop awoke.
      b. John Winthrop looked attentively at this watch.
      c. John Winthrop got up to light a candle.
      d. The earthquake happened in Boston in 1755.
      e. John Winthrop knew the quake’s direction.
      f. John Winthrop knew the exact quake’s time.
      g. John Winthrop looked at the key on the floor.
      A. g, d, e, a, c, b, f B. d, a, c, b, f, g, e C. a, e, d, c, b, f, g D. e, d, g, b, c, a, f
      Passage Four
      Oceanography has been defined as “The application of all sciences to the study of the sea”.
      Before the nineteenth century scientists with an interest in the sea were few and far between. Certainly
     Newton considered some theoretical aspects of it in his writings, but he was reluctant to go to sea to further his work.
      For most people the sea was remote, and with the exception of early intercontinental travelers or others
     who earned a living from the sea, there was little reason to ask many questions about it, let alone to ask what
     lay beneath the surface. The first time that the question “What is at the bottom of the oceans?” had to be answered
     with any commercial consequence was when the laying of a telegraph cable from Europe to America was proposed. 
    The engineer had to know the depth profile (起伏形状) of the route to estimate the length of cable that had to be manufactured.
      It was to Maury of the US Navy that the Atlantic Telegraph Company turned, in 1853, for information on this matter.
     In the 1840s, Maury had been responsible for encouraging voyages during which soundings (测水深) were taken to
     investigate the depths of the North Atlantic and Pacific Oceans. Later, some of his findings aroused much popular
     interest in his book The Physical Geography of the Sea.
      The cable was laid, but not until 1866 was the connection made permanent and reliable. At the early attempts, 
    the cable failed and when it was taken out for repairs it was found to be covered in living growths, a fact which defied
     contemporary scientific opinion that there was no life in deeper parts of the sea.
      Within a few years oceanography was under way. In 1872 Thomson led a scientific expedition (考察), which 
    lasted for four years and brought home thousands of samples from the sea. Their classification and analysis 
    occupied scientists for years and led to five-volume report, the last volume being published in 1895.
      76. The proposal to lay a telegraph cable from Europe to America made oceanographic studies take on ________.
      A. an academic aspect B. a military aspect
      C. a business aspect D. an international aspect
      77. It was ________ that asked Maury for help in oceanographic studies.
      A. the American Navy B. some early intercontinental travelers
      C. those who earned a living from the sea
      D. the company which proposed to lay an undersea cable
      78. The aim of the voyages Maury was responsible for in the 1840s was _______.
      to make some sounding experiments in the oceans
      to collect samples of sea plants and animals
      to estimate the length of cable that was needed
      to measure the depths of the two oceans
      79. “Defied” in the 5th paragraph probably means “________”.
      A. doubted B. gave proof to C. challenged D. agreed to
      80. This passage is mainly about _______.
      A. the beginnings of oceanography B. the laying of the first undersea cable
      C. the investigation of ocean depths D. the early intercontinental communications
      Ⅴ. Writing (20 points)
      Directions:
      For this part, you are allowed 20 minutes to write a letter of about 80 words according to the following situation.
      你是jack,要写一封信给Helen,对她和她的丈夫昨日请你和你夫人吃饭表示感谢,表示要回请他们,以答谢他们的盛情款待。
     
    参考答案
      Ⅰ. Phonetics
      1.B 2.D 3.A 4.C 5.A 6.A 7.C
      8.C 9.B 10.A
      Ⅱ. Vocabulary and Structure
      11.A 12.C 13.A 14.D 15.A 16.B 17.B
      18.C 19.C 20.C 21.D 22.B 23.A 24.C
      25.A 26.A 27.A 28.C 29.B 30.A 31.C 32.C 33.B 34.A 35.C 36.A 37.B 38.B
      39.D 40.A 41.C 42.C 43.C 44.D 45.A
      46.C 47.C 48.A 49.D 50.A
      Ⅲ. Cloze
      51.D 52.C 53.B 54.C 55.B 56.D 57.A
      58.C 59.A 60.A
      Ⅳ. Reading Comprehension
      61.A 62.B 63.D 64.D 65.C 66.C 67.B
      68.C 69.A 70.B 71.C 72.D 73.D 74.A
      75.B 76.C 77.D 78.D 79.C 80.A
      Ⅴ. Writing
      Dear Helen:
      Thank you very much for the dinner that you invited my husband and I to yesterday. The food not only looked and 
    smelled fabulous but tasted great, and my wife and I enjoyed it very much. Therefore, we would like to invite you to 
    dinner at 7 p·m. this Friday at the Northwest Chinese restaurant to return your kindness and hospitality.
      Please do come.
      Yours,
      jack

     



    版权所有  http://www.hbxljyw.cn/
    湖北成人教育-湖北成人高考|湖北成教高升专|湖北成教专升本|武汉成人教育